четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Разходка до един модерен остров в морето “Кухня”

Едва ли някъде по земната шир са останали неоткрити острови и трудно бихме се окичили с титлата “откривател”! Но има един друг тип острови, които е възможно все още да не сме открили, а местоположението им да е толкова видно...























Ако условно приемем, че кухненското помещение е едно приятно ухаещо и изключително полезно море, то тогава къде ще се разбиват уханните вълни, ако не точно в кухненския остров! Може би вече имате такъв? Или не? Ако верният отговор е вторият, означава, че е време да помислите дали няма да откриете местенце за една толкова полезна мебел.



Кухненските острови украсяват кухнята от много десетилетия, но с течение на времето тяхната функционалност се е развивала и усъвършенствала многократно. Те осигуряват допълнително работна площ, превръщат се и в място за бърза закуска или късна вечеря, та дори и център на домашния съвет – мама готви, тати налива питиетата, а децата обикалят в гладен тръс наоколо! А различни по стил и материали високи столчета се грижат за пълния комфорт на всички.

Кухненският остров и естетично може да раздели отделните тематични зони в дневната, без да се нарушава комуникационната връзка.
Когато се избира модел остров трябва да се има предвид какво се очаква от него – повече пространство за готвене или за хранене, както и колко пространство има свободно в кухнята.


Вариантите са невероятно много, но едно не може да се отрече – кухненският остров би бил страхотен комплимент за всяка кухня!

Няма коментари:

Публикуване на коментар