вторник, 8 ноември 2011 г.

Мебелите вече пристигат по пощата!

Karton не е просто картон!


Ха, какви са тези измислици, ще възкликне някой?! Та всеки знае, че ако не може да ги натовари в колата си, наема бусче, камион или изобщо нещо голямо на колела, за което си плаща, за да отнесе мебелите в дома си. Освен, ако не получи транспортната доставка като бонус от мебелната фирма.


Е, да, така е, но вече има мебели, които пристигат в кашонче като колет. Те са леки, лесно сглобяеми и са от картон!



У нас, като се каже “картон”, се разбира точно картон – най-дебелата хартия, произведена от целулоза, свързващи вещества и т.н. В Австралия обаче Karton означава да се забрави всичко, което се знае до момента за картона!


Маса за хранене, спалня, шкафове, етажерки за книги, бюро за офиса – почти всичко, за което се сетите, може да се изработи от картон. И вече се прави! 

Поръчват се online, после мебелите Karton пристигат, сгъват, сглобяват – и за нула време новото обзавеждане е факт! 
При това са и красиви, а когато по някаква причина не са необходими, просто се сгъват и прибират в килера!



Всичко това се дължи на система от хитро сгънати хартиени панели, които са100% рециклируеми  и много здрави – например, леглото от картон може да издържи без проблем тежест от 1 тон. А съвсем лесно мебелите могат и да се боядисат, ако естественият им цвят не подхожда на интериора.


 Мебелите Karton са доказателство, че нещата могат да бъдат много простички и лесни – особено, ако си падате по новаторски идеи!

още идеи за мебели

1 коментар:

  1. Идеята за леки мебели е чудесна, при това хартията може да се рециклира по този начин с производството на различни мебели. Интересно ми е, обаче колко са устойчиви на времето и експлоатация? Дали са също толкова устойчиви както и мебелите от дърво?

    ОтговорИзтриване