четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Интериорни интерпретации от далечна Йордания

Кодексът на дизайна, обединяващ два свята

Разхождайки се из необятните дебри на виртуалното пространство, случайно открихме тези интериорни проекти на една сравнително млада компания, работеща в областта на интериорния дизайн и архитектура от Йордания -  Design Code.

 

      Всеки, който разгледа тези проекти, не може да не установи, че те звучат като своеобразен разговор между минало, настояще и бъдеще, довел до необичайна смес на стилове в интериорния дизайн. Влиянието на традиционната местна култура може да се види в избора на цветове, на сиящото златно в гоблените по стените или богато оцветените персийски килими със сложна орнаментика. А модерното съвремие ярко присъства чрез използването на основни геометрични форми – големи кръгове и правоъгълници украсяват стени и тавани, а изчистени елегантни линии са характерни за всички мебели в обзавеждането.

Дневна зона  - комфорт на различни нива

 Спалня в черно-бяла геометрия

 Спалня с декоративно пано във флорални мотиви


 Спалня с интегриран работен кът


Смели паралели от двата свята – на минало и настояще, се преплитат в интересен калейдоскоп, водещ до изящен и впечатляващ краен резултат. 

Макар и далечни от географска гледна точка, тези интериорни идеи на Design Code могат да открият своите почитатели и сред вас! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар