петък, 9 декември 2011 г.

Да се разходим до... Дисниленд!


Коледни фантазии в най-щастливия парк!

Едно от най-щастливите места на света със сигурност е Дисниленд – че къде другаде може да се открие толкова много грейнали от щастие хора на едно място?! 


И не става въпрос само за настоящите деца, но и за всички възрастни, които се поддават доброволно на вълшебствата там, припомняйки си поне за малко колко хубаво е да си дете! 


Disneyland Resort, Калифорния, каквото е официалното наименование, винаги е забавно място за посещение. Но по време на коледните празници магията му се увеличава хилядократно. Там коледните увеселения започват от 14 ноември ище завършат на 8 януари следващата година.


Някои от вас може и да са имали възможността да видят с очите си това прелестно островче на безрезервно щастие, но за останалите е нашият виртуален тур из някои от забележителностите. 


Всичко е впечатляващо – и 60-метровата елха, и живите елени, и невероятните светлини нощем, фойерверки, приказните декори, и изкушаващите аромати на ужасно вкусни курабийки... 


Атмосферата е толкова вълнуваща, че никой не би могъл да остане равнодушен към това колоритно място.

 
Макар и виртуално, нека поне за малко се потопим в духа на Коледата на Дисниленд!



Весела Коледа на всички!

четвъртък, 1 декември 2011 г.

Къщичката на добрата фея!

Малка къща разказва приказки

Представяли ли сте си някога, може би като деца, в какви къщи живеят добрите феи? За лошите е ясно – мрачни, зловещи палати, но за добрите май има доста спорове по въпроса. Дали домовете на феите  са в хралупа на огромно дърво, бляскав и сияящ от злато и ярки цветове дворец ли са избрали, а защо не и в къщичка като тази?!


Поне първото, което ни хрумна, когато я видяхме, беше точно това – че тук живее от прастари времена някоя добра вълшебница. Но, не, оказа се, че първите впечатления са твърде погрешни – независимо как изглежда, къщата е построена едва през 1992 г.


Намира се в курортното градче Кармел, Калифорния, САЩ. Градчето е на около 2 часа път от Сан Франциско, има малко над 4000 постоянни жители, но се гордее с факта, че е имало за кмет от 1986 до 1988 г. всеизвестния Мръсен Хари – Клинт Истууд. Кармел е невероятно очарователен град и силно притегателен център за хора на изкуството – поети, писатели, актьори притежават свои домове там или наемат такива за гостуванията си, за да се насладят на прекрасната атмосфера на курорта.
Но за къщата – тя е с площ около 100 кв.м, разполага с 2 спални, 2 бани и дневна.





Около голямата зидана камина е разположен къта за отдих с масивни, удобни мебели, а стар сандък изпълнява ролята на холна маса. Видяхте ли къде собствениците са открили възможност да наредят богатата си колекция от книги? Добра идея за пестене на пространство, когато вместо на секции, книгите се разполагат по лавици, обточили всички стени.



Трапезарията не е голяма, но на разтегателната дървена маса има достатъчно място за всички - и собственици, и гости.


Спалнята с облицовката от светло дърво и внушително легло направо те кани да се настаниш за дълбок и сладък сън.


С две думи, къщичката е толкова  уютна, че на човек му се прищява веднага, ако може, да се нанесе там. Да не говорим за спретната китна градинка – чудесно място за блажена почивка, нали? 


Е, и защо тогава една добра фея да не избере да живее в такъв дом?! Ние не бихме имали абсолютно нищо против!

Списание Жилища - още къщи по света