петък, 9 март 2012 г.

Кой ще бъде "Най-добър млад строител"?

Стартира регионалното състезание „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ”
на 9-ти март във Видин

YTONG е сред основните партньори на националния конкурс

9-ти и 10-ти март 2012 г. са първите дати от регионалния етап  на национално състезание „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ” в ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ”, град Видин.


Организатор  на конкурса по традиция са Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН).

„НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ” е форум на професионалните гимназии, осъществяващи прием и обучение по професии от направление “Строителство”  се радва на партньорството на водещи фирми в строителния бранш. Учениците ще се състезават в общо 4 дисциплини - „Мазилка, шпакловка и бояджийски работи”, „Облицовка и настилки”, „Зидария“ и „Сухо строителство”.   
В състезателната дисциплина „Зидария” отборите ще приложат своите знания и прецизност при работа с блокчета YTONG. YTONG, с грижа към българското професионално образование, всяка година e един от основните партньори на състезанието.

Основната цел и задача, която си поставят организаторите всяка година с националното строително състезание, е да се насърчат учащите се към по-добра теоретична и практическа подготовка по изучаваните от тях дисциплини. На самия конкурс учениците от професионалните училища по строителство и архитектура ще имат възможност да боравят с най-новите материали и инструменти, и да се докоснат до последните технологии в строителството, което динамично се променя, за да наложи европейски облик в България.

Следващият кръг от професионалното строително състезание ще се проведе на 16-ти и 17-ти март 2012 г. в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеньо Пенев" в град Русе.

За YTONG в България
Производство на YTONG в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. YTONG се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. Xella International осигурява работа на над 6 700 сътрудници в 90 завода в 19 страни по света.
Xella International продължава да разширява своята дейност, като заводи за производство на YTONG вече са открити и в близост до Москва, Пекин, както и в Мексико.
 Официален сайт: www.ytong.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар