вторник, 27 март 2012 г.

Гласуването за най-добър проект в конкурса за Пасивна Къща започна!

В конкурса за проект на пасивна къща в с. Лозен, организиран от Пасивна къща България,  се включиха много архитекти и архитектурни бюра от различни страни с общо 65 интересни проекта – съобщиха организаторите.
Вече тече първата фаза от гласуването, което  започна на 20 март, 2012 г. и ще приключи в 23:59 часа българско време на 6 април, 2012 г.



Всички проекти от първа фаза  са подредени по азбучен ред.
По време на първата фаза на гласуването ще бъдат избрани 10 проекти финалисти, както следва:
      - Първите три (3) проекта, избрани с най-много гласове от потребителите на сайта.
- Най-добрите седем (7) проекта, избрани от индивидуалните участници и екипите, които участват в конкурса. Индивидуалните участници и екипите трябва да гласуват за един проект, различен от техния собствен проект. Този избор трябва да бъде изпратен до организаторите на конкурса на имейл: competition@passivehousebg.com до края на деня на 6 април, 2012 г.. Участниците и екипите, които по някаква причина не изпратят своя избор за проект фаворит, отпадат от по-нататъшното участие в конкурса. Първите седем (7) проекта с най-много гласове ще бъдат включени в десетте проекта финалисти.
       Във втората фаза проектите-финалисти ще се разгледат от международното жури, за да бъде избран един проект - победител и четири почетни места.

Всички проекти могат да бъдат видяни на сайта на конкурса:

Подаръци от BAUHAUS само за ранобудни!

Събудете се по-рано, заслужава си!


BAUHAUS раздава ваучери на стойност 30 000 лева чрез томбола при откриването на първия си специализиран търговски център в България

 В събота, на 31 март, BAUHAUS - Специалистът за Работилницата, Дома и Градината ще отвори врати и в България. Откриването ще бъде съпроводено с разиграване на необикновена томбола под мотото „Пазете своята строителна количка“.



Събуждането по-рано си заслужава, защото: на паркинга на хипермаркета в деня на откриването, между 6 и 7 часа, ще бъдат раздавани чрез томбола ваучери на обща стойност 30 000 лева. Участниците трябва да са навършили 18 години и да бъдат със строителна количка. Може да се участва както с истинска строителна количка, така и с играчка или изработена от картон количка. Всеки „водач“ на строителна количка има право на един талон, който ще бъде пуснат в бетонобъркачката, от която ще се теглят наградите. Предвидени са 1 ваучер по 5 000 лева, 2 ваучера по 2 500 лева, 10 ваучера по 1 000 лева и 20 ваучера по 500 лева.

Раздаването на талоните започва в 5 часа сутринта на паркинга на специализирания център BAUHAUS, който се намира на територията на „Бизнес парк Средец“ ул. 202, № 17. Точно в 6.00 часа ще започне тегленето на печелившите, а точно в 7.00 часа отваря врати за своите клиенти първият BAUHAUS в България.

Европейската верига стъпва на българския пазар с уникалния за сектора „Направи си сам” формат. BAUHAUS разполага с търговска площ от 20 000 кв.м, където в 15 специализирани отдела се предлагат над 120 000 продукта - от строителни елементи и материали през железария и инструменти до лампи, плочки и санитария. В продуктовата гама, освен традиционно добрите собствени марки на BAUHAUS, са включени и висококачествени продукти на водещите производители в съответния бранш. BAUHAUS предлага на Клиентите си и типичните за веригата услуги:
DRIVE-IN ARENA на принципа: „Влез, натовари, излез“ с площ над 5 000 кв.м;
СВЕТЪТ НА БАНИТЕ – всичко и още за банята, консултантска интериорна концепция;
PROFIL EXPRESS, индивидуално оразмеряване на профили;
Градински оазис, с площ над 4 000 кв.м;
Професионални машини под наем и множество други услуги.

С откриването на първия БАУХАУС компанията реализира инвестиции в размер на 30 милиона евро. Отличаващ се с модерна си архитектура, специализираният търговски център е
изграден природосъобразно. Части от парцела с размери 42 000 кв. м се използват за задържането на дъждовна вода. Отоплението се осъществява от модерна техника през уредите за централна вентилация. Високоефективни единици за възобновяване на топлина обслужват търговската площ без употребата на твърди енергийни източници. Инсталираните на покрива вентилационни уреди снабдяват специализирания център не само с чист въздух, но и с топлина. Посредством множество прозорци и куполи е създадено едно изпълнено със светлина пространство.
           
Плановете за развитие на българския пазар предвиждат откриване на още специализирани търговски центрове. С новия специализиран център в София се откриват над 130 нови работни места.

За компанията:
Още през 1960 година BAUHAUS внася в Германия и в Европа новаторската за времето си идея: маркови продукти от различен специализиран асортимент на самообслужване, предлагани на едно място. По тази успешна концепция са създадени над 130 специализирани центъра в Германия. В Европа BAUHAUS e представен в 15 страни с над 220 търговски обекта. На основната си идея – професионално качество и богат избор на продукти на най-добри цени – BAUHAUS е останал верен до сега и постоянно продължава да я развива.


понеделник, 26 март 2012 г.

Бъдещи инженери от УАСГ с награди за курсови проекти!

На 22 март, заедно с настъпването на Първа пролет, бъдещи млади инженери от УАСГ, понастоящем все още студенти III-курс от специалността “Строителство на сгради и съоръжения”, се поздравиха и с много награди.


Конкурсът за курсов проект е съвместна инициатива на компаниите “Баумит България”, “Ондулин СМ” и катедра "Строителни материали и изолации" към университета.

Темите на конкурса бяха: “Хидроизолация на сгради” и “Топлоизолация на сгради” по дисциплината “Строителни изолации”.

Катедра "Строителни материали и изолации" се ръководи от доц. д-р инж. Богомил Петров, който е амбициран да продължи поетата от преподавателите насока за приближаване на образованието към практиката и поставяне пред студентите на възможност за решаване на реални бизнес-казуси.

На тържеството по връчването на наградите присъстваха много студенти, преподаватели от катедрата и гости.






С грамота за добре овладяни и приложени системни решения в областта на топлоизолирането на фасади с продукти “Баумит” в курсов проект по “Строителни изолации” и парична награда от 100 лв. бяха наградени следните студенти:
Симеон Мотев и Боряна Вълева от I група, Ния Савчева и Ружа Запрянова от IX група, Таня Ангелова – Х група, Ева Дойчинова и Дочко Дочев от XІ група, Ралица Оленова от VІІІ група и Теодор Тодоров от III група.


С грамота за професионално овладяни и приложени системни решения в областта на топлоизолирането на фасади с продукти “Баумит” в курсов проект по “Строителни изолации” и парична награда от 150 лв. бяха наградени студентите:
Васил Миланов – I група, Цветелина Маринова – Х група и Маринела Колева - XІ група. Наградите връчи инж. Надя Начева – Маркетиг директор на “Баумит България”.

На всички носители на почетната грамота ще бъде предоставена възможността да кандидатстват за стипендианти на Баумит България през новата учебна 2012/2013 година. По традиция Баумит България дава всяка година по 6 нови стипендии – 3 за студенти ССС и 3 за студенти по архитектура. Веднъж спечелили стипендията, студентите ще я получават до края на следването си, стига успехът им да бъде много добър. 
За учебната 2011/ 2012 г. Баумит има 13 стипендианти.

Управителят на фирма „Ондулин СМ" инж. Йордан Николов връчи 2 първи награди, 1 трета и 4 поощрителни грамоти на студентите за курсови проекти на тема “Хидроизолация на сгради”, като основният критерий за печелившите проекти е бил тяхната техническа адекватност. Първа награда получиха Николай Пеловски и Мартин Коконян, третото място бе отредено на Борислав Иванов, а поощрителни грамоти получиха Маринела Колева, Димо Желев, Йордан Кръстев и Тихомир Георгиев. Първите трима получиха още подаръци и парична награда от „Ондулин СМ".

Тържеството завърши с презентации на фирмите “Баумит” и “Ондулин” за новостите, които предлагат през 2012 г..



Особен интерес предизвика новата цветова концепция на Баумит за фасада Life, с новите 888 цвята. Модерният подбор на цветове, философията на съставяне на каталозите, възможностите за безплатно получаване на разширения за най-разпространените проектантски програми и много други разработени инструменти за всички целеви групи силно впечатлиха присъстващите в залата и предизвикаха оживени коментари.


За първи път пред студентите бе представена и новата версия на програмата за изчисляване топлоизолационни системи Баумит Термо, която вече е разработена в две версии – за потребители и професионалисти. Тя възпитава системното мислене към топлоизолациите, коментира освен разходите на материали, и тяхната стойност в дадена топлоизолационна система, както и дава отчет за спестените разходи и то, в зависимост от енергията, която използва потребителя за отопление.




петък, 23 март 2012 г.

HAI – интелигентни и “умни” решения за дома и офиса

Home Automation, Inc. (HAI), водещ производител на вградени охранителни и автоматични системи за дома от 1985, представи компанията и направи демонстрация на своите продукти на Българската Строителна Седмица, която се проведе в Интер Експо Център в периода14-17 март. За поредна година изложението събра най-големите строителни фирми на българския и чуждия пазар. С любезното съдействие на АССИСТ ЕООД, дългогодишен участник в изложението, демонстрация на продуктите на Home Automation, Inc. (HAI) направи г-н Jason Moyer.


Продуктите на HAI позволяват на клиентите да спестят време, пари и енергия в планирането на ежедневните нужди на дома и офиса. Голяма част от ангажиментите в домакинството ще могат да се решават само с едно натискане на дисплея на домашна система. Домът и бизнесът ще бъдат по-защитени отвсякога с възможността да се наблюдават през телефон, компютър и айпад с достъп до интернет. Достъпът до най-модерните технологии вече е възможна и у нас, и то на достъпна цена.

За HAI : HAI (Home Automation, Inc.) е производител на автоматични системи за жилищни и търговски нужди със седалище в Ню Орлеанс, Лос Анджелис, САЩ. Основана през 1985 г., компанията развива широка гама от наградени по целия свят продукти, включително: системи контролиращи дома, термостати с опции за програмиране, устройства за управление на осветлението, оборудване за видео наблюдение, контрол на достъпа, Touchscreen интерфейс и софтуер за контрол чрез интернет. Всички тези продукти са достъпни в мрежата от дистрибутори на HAI и биват инсталирани от дилъри-специалисти в над 80 страни по света.

За АССИСТ: АССИСТ ЕООД дългогодишно дава решения за цялостен завършек на всяка сграда. Фирмата представлява едни от доказаните световни марки в областта на автоматичните врати, паркинг и ОВК системи, строителни материали и др., както и предлага сервиз и извънгаранционна поддръжка на монтираните продукти.

АССИСТ ЕООД е официален дилър за България на системите HAI.

Още за продуктите на HAI 

Списание Жилища

вторник, 20 март 2012 г.

Открива се първи по рода си „Консултативен център за енергийна ефективност”


„Консултативен център за енергийна ефективност” – съвместна инициатива на  Баумит България и ПроКредит Банк, се открива в Габрово!

Откриване:
26. март 2012 г. от 16:00 ч.
Място:
Гр. Габрово, Дом на книгата, ул. Скобелевска 10
Официални гости:
Г-жа Таня Христова, кмет на община Габрово;
Г-жа Татяна Стойкова, гл. архитект на община Габрово;
Инж. Добрин Савчев, зам. кмет по устройство на територията, благоустрояването и строителството;  
Г-н Николай Сираков, председател на общинския съвет - Габрово.
Инж. Борис Петков – проджект мениджър на програмата REECL.

Консултативният център за енергийна ефективност, който се открива в Габрово, е съвместна инициатива на Баумит България и ПроKредит Банк, които са решили да обединят усилията си и да разяснят на домакинствата от община Габрово и околните общини, възможностите, които им предоставя Програмата за енергийна ефективност в дома (REECL), за да може всеки желаещ да направи качествена топлоизолация на своето жилище.


Програмата REECL е разработена от Европейската банка за реконструкция и развитие, Европейската комисия и Агенцията за енергийна ефективност заедно с български банки. Програмата има за цел да бъдат подпомогнати тези български домакинства, които имат нужда от заеми, за да могат да направят подобрения в жилищата си, които да намалят драстично сметките им за енергия. Основна дейност по тази програма е топлоизолирането. Всяко домакинство или сдружение на собственици, което получи кредит за топлоизолиране по Програма REECL, има право да ползва и безвъзмездна помощ. Помощта е в размер на 20%, 30% или 35% от стойността проекта. Основен принцип на Програмата е: помощта се получава след като топлоизолацията бъде успешно завършена и след като се установи, че са били изпълнени всички условия. Жилищните сгради, в които ще се извършват енергоспестяващи мероприятия, трябва да са въведени в експлоатация и да са надлежно вписани в имотните регистри на Република България.

  Баумит България ЕООД е лидер на пазара на топлоизолационни системи в България. За 16 години в България са изолирани над 10 млн. м2 фасади с Баумит топлоизолационни системи, които са сертифицирани по най-строгите норми с европейско техническо одобрение (ETAG 004). Стремежът на Баумит България е навсякъде топлоизолирането да бъде с качествени материали и качествено изпълнено, за да бъде гарантирана икономията от средства на крайния потребител. По този начин парите, които той е дал за топлоизолация ще му се възвърнат само за няколко години.

ПроКредит Банк предлага възможността за тези, които искат да изолират дома си, да се възползват от кредит по Програмата за Енергийна ефективност на Европейската банка за възстановяване и развитие.  Банката разполага със 76 клона в цялата страна. ПроКредит Банк отпуска кредит „Енергийна ефективност за дома” при изгодни лихвени условия само за финансиране на качествени енергоспестяващи мерки, вследствие на които, домакинството значително да намалят сметките си за отопление. В първия период на кредитната линия по програма REECL ПроКредит Банк е финансирала над 8 200 домакинства на обща стойност близо 13 млн. евро.
В Центъра за енергийна ефективност на кандидатите за кредит ще бъдат дадени подробни консултации за процеса на топлоизолиране.  Богатата продуктова гама на Баумит дава възможност да се намерят решения за всякакви сгради, като гаранционните срокове на системите стигат до 15 години. По Програма REECL Баумит гарантира и 20% отстъпка на всички материали. Специалисти на Баумит България , в зависимост от жилищната сграда, ще предлагат най-подходящата топлоизолационна система. За целта ще се използва специална програма, посредством която, заедно с офертата за необходимите материали за топлоизолация, ще се получават и изчисления на средствата (в пари), които едно домакинство ще спести за една година. Изчисленията ще бъдат съобразени с енергоизточника, т.е. дали досега семейството се е отоплявало на ток, газ, въглища или дърва.
Същевременно консултанти на ПроКредит Банк ще дават подробни указания както за начина на кандидатстване за кредит по Програмата, така и за размера на лихвите и вноските, които кредитополучателят ще трябва да изплаща. По този начин в Консултативния център гражданите ще могат на място правят сравнение между средствата, които ще отидат за погасяването на кредита от една страна,  и от друга - да ги сравнят с парите, които се предвижда да им бъдат опростени по Программа REECL (ако спазят всички необходими условия) и парите, които ще спестят, вследствие на поставената топлоизолация.

След представяне на необходимите формуляри, кандидатстващите ще могат да получат отговор  до 3 (три) работни дни дали са одобрени за кредит и дали технологията е одобрена от консултантите по Програмата.

Работното време на центъра е:
 всеки работен ден от 16:00 до 19:30 ч. и в събота от 10:00 до 16:00 ч.

Заповядайте!


понеделник, 12 март 2012 г.

Най-хубавата фасада за 2011 г. вече е факт!

28 000 гласуваха, за да изберат 
 победителите в конкурса на 
БАУМИТ - “ФАСАДА НА ГОДИНАТА”!

Точно преди година стартира конкурсът „Фасада на годината 2011”, организиран за осми път от БАУМИТ България. В него участваха общо 63 прекрасни сгради, разпределени в четири етапа „Фасада на сезона” - пролет, лято, есен, зима. Чрез интернет гласуване публиката сама избираше любимите си 3 сгради от всеки сезон, които се класираха за големия финал на 10. 03. 2012 г.
След дългата надпревара и трудния избор между 12 уникални по красота финалиста публиката сама определи своите 3 фаворита за 2011 г. Ето ги и тях:

I-во място с рекордните 11 501 гласа и почетен кристален куб Баумит „Фасада на годината 2011” спечели: Сграда със смесено предназначение в гр. Велико Търново, ул. Независимост.


Заявител в конкурса и изпълнител на красивата фасада е  „Марто-М” ЕООД с управител г-н Мартин Марков. Проектът е създаден от арх. Бошнакова. Инвеститор на сградата-победител е фирма „Модеа С” ЕООД с управител г-н Стефан Дойчев.
В изпълнението на фасадата е използвана Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие Нанопор мазилка. Честито на победителя и целия екип!

 IIро място с 8321 гласа спечели: Хотел „Нептун”, гр. Видин, ул. Дунавска 8.
Заявител в конкурса и инвеститор на сградата е  „Нептун” ЕООД с управител г-жа Зорница Чанева. 


Проектант на оригиналната фасада е арх. Николай Миладинов от „Милиметри” ООД.
Професионалното изпълнение дело на „ЧАНЕВ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД” с управител г-н Иван Чанев.
Материали за изпълнение – Баумит open Климафасада - дебелина на плочата 10 см с крайно покритие Нанопор мазилка. Честито на победителя, целия екип и гостите на хотела!

III-то място с 1410 гласа спечели: Жилищна сграда „Premium в гр. София, Младост 2.


Заявител в конкурса, изпълнител и инвеститор на уникалната жилищна сграда е  "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ" АД с управител арх. Пламен Мирянов. Проектът на красивата фасада е на арх. Радослав Борисов от "АРТЕКС ПРОЕКТ" ЕООД.  
Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система СТАР – дебелина на плочата 8 см с крайно покритие силиконова мазилка.
Честито на победителя, целия екип и на всички, които живеят там! 
 ......................................................................................................................................................

За конкурса”ФАСАДА НА ГОДИНАТА”:
Конкурсът има за цел да бъдат оценени фасадите, които съчетават по необикновен начин таланта и изобретателността на архитекта с високото качество на използваните продукти Баумит и безупречното им професионално полагане от страна на изпълнителя.  
Под мотото „Всички сме в журито” тазгодишният конкурс беше предаден изцяло в ръцете на всички хора – различни по професия и възраст, с различни вкусове и изисквания, за да заявят те своите представи за красива сграда и по-добра среда на живот.

Как гласуващите определиха финалистите?
За първи път от БАУМИТ БЪЛГАРИЯ решиха да разнообразят традиционния конкурс като го разделиха на 4 етапа с интернет гласуване - пролет, лято, есен и зима, съответно с името „Фасада на сезона”. Всеки сезон събираше своите колекции от фасади и чрез гласуване хората сами решаваха кои три сгради да се класират за финала „ФАСАДА НА ГОДИНАТА”. Така за една година публиката избра общо 12  сгради, 3 от които станаха победители на 10. 03. 2011 г.

петък, 9 март 2012 г.

Кой ще бъде "Най-добър млад строител"?

Стартира регионалното състезание „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ”
на 9-ти март във Видин

YTONG е сред основните партньори на националния конкурс

9-ти и 10-ти март 2012 г. са първите дати от регионалния етап  на национално състезание „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ” в ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ”, град Видин.


Организатор  на конкурса по традиция са Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН).

„НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ” е форум на професионалните гимназии, осъществяващи прием и обучение по професии от направление “Строителство”  се радва на партньорството на водещи фирми в строителния бранш. Учениците ще се състезават в общо 4 дисциплини - „Мазилка, шпакловка и бояджийски работи”, „Облицовка и настилки”, „Зидария“ и „Сухо строителство”.   
В състезателната дисциплина „Зидария” отборите ще приложат своите знания и прецизност при работа с блокчета YTONG. YTONG, с грижа към българското професионално образование, всяка година e един от основните партньори на състезанието.

Основната цел и задача, която си поставят организаторите всяка година с националното строително състезание, е да се насърчат учащите се към по-добра теоретична и практическа подготовка по изучаваните от тях дисциплини. На самия конкурс учениците от професионалните училища по строителство и архитектура ще имат възможност да боравят с най-новите материали и инструменти, и да се докоснат до последните технологии в строителството, което динамично се променя, за да наложи европейски облик в България.

Следващият кръг от професионалното строително състезание ще се проведе на 16-ти и 17-ти март 2012 г. в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеньо Пенев" в град Русе.

За YTONG в България
Производство на YTONG в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. YTONG се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. Xella International осигурява работа на над 6 700 сътрудници в 90 завода в 19 страни по света.
Xella International продължава да разширява своята дейност, като заводи за производство на YTONG вече са открити и в близост до Москва, Пекин, както и в Мексико.
 Официален сайт: www.ytong.bg

вторник, 6 март 2012 г.

Всички сме в журито!

Финални дни за гласуване в конкурса “ФАСАДА НА ГОДИНАТА” 


  Гласуването за най-хубава фасада е от 01. 03. 2012 до 10. 03. 2012!

Вярвате ли, че една сграда може да се усмихне чрез своята фасада и да създаде добро настроение у всеки?
Ще видим, че това е възможно на традиционния, популярен от почти десетилетие конкурс „ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2011”, организиран от фирма „БАУМИТ БЪЛГАРИЯ”- производител на висококачествени и еко продукти за строителството и възстановяването на сгради.  


За конкурса:

Конкурсът „ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2011” има за цел да бъдат оценени фасадите, които съчетават по необикновен начин таланта и изобретателността на архитекта с високото качество на използваните продукти Баумит и безупречното им професионално полагане от страна на изпълнителя.  
Под мотото „Всички сме в журито” тазгодишният конкурс е предаден изцяло в ръцете на всички хора – различни по професия и възраст, с различни вкусове и изисквания, за да заявят те своите представи за красива сграда и по-добра среда на живот.
Чрез еднократно интернет гласуване на сайта на събитието в дните от 01. 03. 2012 г. до 10. 03. 2012 г. всеки един от нас може да подкрепи любимата си сред 12-те фасади и да спечели награда в томбола!   
Вижте 12-те финалиста и гласувайте тук: http://fs.baumit.bg/en/?page=newfacade



Идеята:

Идеята се ражда през 2001 г. от екипа на  Баумит Чехия, когато първото издание вижда небивал успех и продължава цяла нощ в присъствието на 700 гости! В България конкурсът също е изключително уважаван и много популярен в строителните и архитектурни среди. Доказателство за това е огромният брой от сгради, които биват включени в надпреварата всяка година. Единственото условие за участие е - в изпълнението на фасадата на обектите да бъдат използвани материали с марка "Баумит" - топлоизолационна система, мазилкова система, включително крайно покритие Баумит.


 Как гласуващите определихте 12-те сгради финалисти?
За първи път от БАУМИТ БЪЛГАРИЯ решиха да разнообразят традиционния конкурс като го разделиха на 4 етапа с интернет гласуване - пролет, лято, есен и зима, съответно с името „Фасада на сезона”. Всеки сезон събираше своите колекции от фасади и чрез гласуване хората сами решаваха кои три сгради да се класират за финала „ФАСАДА НА ГОДИНАТА”. Така за една година публиката избра общо 12 обекта, за които предстои и големият финал! Тъй като интернет-конкурса бележи голям интерес, предстои той да бъде продължен и през 2012 г. като колекцията „Фасади Пролет 2012” е вече запълнена. Гласувайте и Вие! 
Всеки глас е ценен за Баумит и за създателите на тези прекрасни сгради!


четвъртък, 1 март 2012 г.

Големият финал „Фасада на годината 2011” предстои!

Нови три сгради спечелиха в последния, зимен етап на конкурса  „Фасада на сезона 2011”

В полунощ на 28. 02. 2012 г. беше регистриран и последния глас на публиката, след който се определиха новите три сгради - победители в зимния етап на конкурса „Фасада на сезона 2011”. Краят на този етап бележи и началото на големия финал „Фасада на годината 2011”, където новите три фасади ще се състезават с останалите девет - победители в сезони пролет, лято и есен на 2011 г.

Наградените фасади за сезон Зима 2011:

I място: с 625 гласа на публиката се класира хотел "Нептун" находящ се в гр. Видин, ул. Дунавска 8. 


Проектант на хотела е арх. Николай Миладинов, изпълнител  - Чанев Инженеринг ЕООД, инвеститор - Нептун ЕООД.
Материалите, с които е направена фасадата са: Баумит Климафасада Open - дебелина на плочата 10см, с крайно покритие Нанопор мазилка.

II място: с 374 гласа зае жилищна сграда с адрес "Бялата чешма и дъбравата," Варна,.


По идея на арх. Надя Стаматова, изпълнител ИСС Инженеринг  ООД и инвеститор - инж. Стамат Стаматов.
Материалите използвани за фасадата са - Баумит интегрирана топлоизолационна система, с крайно покритие Силикатна мазилка.

III място: с 301 гласа се класира еднофамилна жилищна сграда в гр. Габрово, ул. Добруджа с изпълнител Гипсотехника ООД.


Материали: Баумит интегрирана топлоизолационна система СТАР - дебелина на плочата 8 см, с крайно покритие Нанопор мазилка.

За първи път от 7 години насам традиционният конкурс „Фасада на годината” беше разделен на сезони  - съответно в 4 отделни кръга (пролет, лято есен и зима) се състезаваха колекции от фасади, направени с материали на БАУМИТ. В края на всеки сезон гласът на публиката определяше трите най-красиви от тях. Тези фасади- победители ще се състезават и на финалния кръг -  „Фасада на годината 2011”, който ще се проведе от 01. 03.  до 10. 03. 2012 г., отново в интернет чрез гласуване.

Вижте 12 – те финалисти и гласувайте за любимата си фасада ТУК!