четвъртък, 23 май 2013 г.

Има ли пилот в самолета?


Интериорен дизайн с усмивка и поглед към детството


Един оригинален проект, създаден да носи много настроение и да създава чудесни спомени – това е в същността си  комплексът Old Mac Daddy, намиращ се в Elgin Valley, Grabouw, Южна Африка.

Създаден е като забавна алтернатива на всеки традиционен хотел и се състои от отделни вили, разположени в красива местност с невероятна природа.


Различното е, че във всяка сграда има твърдо разделени зони “ден” и “нощ”, което е постигнато по следния начин: към всяка монолитно построена сграда, в която е разположена дневната зона,  е интегриран фургон, обзаведен в различен стил и предлагащ не само всички удобства за сън,  и изключително преживяване!






Погледната отстрани, всяка вила наподобява на току-що приземил се самолет!

С препратки към детството и реверанс към почивка на къмпинг, но с доста повече степени на комфорт, този комплекс е трудно да бъде оценяван по обикновената звездна хотелска скала. 


Разположени сред зрелищно красива природа, всяка вила се отличава със свой интериорен отпечатък, но във всяка цари хармония между детайлите и чистота в дизайна.


Old Mac Daddy е идеално място за почивка на не особено претенциозни гости, които обаче, имат изключително  добро чувство за хумор!
А вие бихте ли почивали там?


Още статии за архитектурата по света ТУК!